Изминативе 30 години, граѓаните точно увидоа што недостасува кај СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Не сме оптоварени од партиските „синџири“. Изминативе 30 години, граѓаните точно увидоа што недостасува кај СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Поради овие недостатоци кои се провлекуваат години, на државно и локално ниво влеговме во критичен период и се соочуваме со партиска безидејност, Повеќе

Општините веќе 30 години имаат сериозно искуство на очајно управување од страна на политичките партии

Државата, но и општините веќе 30 години имаат сериозно искуство на очајно управување од страна на политичките партии. Во овие 30 години единствено што можеа граѓаните да видат и почувствуваат е партиски интерес кој стави во длабока сенка сè она Повеќе

Локални избори 2021 – Листа на советници „Охрид има План Б“

Листа на советници на Независната листа „Охрид има План Б“ за локалните избори во Охрид кои ќе се одржат на 17-ти октомври 2021 година. 1. Антонио Наумоски 2. Асен Савев 3. Мевља Шазиман 4. Александра Ставреска 5. Беркхан Махмуд 6. Повеќе

Општината мора да профункционира квалитетно, затоа се потребни промени во пристапот кон работата и ингеренците

Како иницијатива и советници во Советот, нашата цел ќе биде Општината да профункционира квалитетно и затоа сметаме дека се потребни промени во пристапот кон работата и ингеренците. – Прво ќе поднесеме барање да се донесе општа стратегија за Охрид чија Повеќе

Општина Охрид да оформи партиципативно тело за урбанистичко планирање составено од истакнати архитекти

Процесите на планирањето и уредувањето на просторот се комплексни и бараат добро познавање на голем корпус на законски и подзаконски акти. Планирањето и уредувањето на просторот бара и континуирана соработка со голем број државни организации. Ние од независната листа на Повеќе

Наумоски: Не може само да се бара одговорност и да се казнува, треба да се подаде рака на сите доколку сакаме истите да работат според закони

Нашиот приоритет произлегува од надлежностите на Советот, а тоа е да се обезбеди функционална општина и сервис за граѓаните. Но ние ќе го „нападнеме“ Советот и градоначалникот со иницијативи, одлуки, барања кои ќе се однесуваат приоритетно на неколку сфери. Мора Повеќе

Децата се наше најголемо богатство, општина со бројна и здрава младина е богата општина

„Охрид има план Б“ во својата програма има значајно место за образованието, социјалната заштита и заштитата на децата. Децата треба да се поттикнуваат и да се издвојуваат посебни средства за талентираните ученици од основно и средно образование, но и за Повеќе

Од планот Б за Охрид: За новите охридски спортски херои

Да се развиваат и поддржуваат сите спортови. Фудбалот, ракометот и останатите спортови веќе се сериозна препознатливост на градот, но мора да се направат напори да се вложи повеќе и да се охрабри и бизнис секторот да инвестира во спортот… Акцент Повеќе

Наумоски: Граѓаните бараат еднаквост во односот, почитувањето на законите и реализација на своите бизнис идеи

Сликата за политичкото раководење на општините е сериозно промената. Граѓаните бараат решенија, а не партиски манипулации. Граѓаните бараат полесен пристап до услугите и почитување на законите. – Граѓаните бараат да ги остварат своите интереси, а не да бидат заробеници на Повеќе

Охрид заслужува економски и просперитетен развој

Стратегијата за локален економски развој секоја општина треба да ја прилагоди според основата која ја има. Ние од „Охрид има план Б“ со носителот на листата Антонио Наумоски имаме повеќе планови и идеи за економски и просперитетен развој на Охрид, Повеќе