Освоените 1.407 гласови се успех и победа на слободната мисла на граѓаните на Охрид

Почитувани сограѓани Охриѓани, Локалните избори за членови на Советот на Општина Охрид донесоа резултати на кои секој добронамерен Охриѓанец треба да биде горд затоа што заедно испишавме историски резултат и пресврт. Во услови на длабока партиска замаеност, нашата иницијатива „Охрид Повеќе

Одлуките ќе бидат димензионирани согласно потребите на заедницата, а не согласно потребите на партијата

Влеговме во оваа битка токму онака како што влегуваме во сите животни битки, искрено, посветено и без калкулации. Впрочем придобивките од нашата профисионална кариера секогаш сме ги анализирале од аспект за помош на поединецот, а преку него и на заедницата, Повеќе

Ќе бидеме чувари на имотот и буџетот на градот, делувајќи само во интерес на граѓаните

Ќе бидеме чувари на имотот и буџетот на градот, делувајќи само во интерес на граѓаните, порачува носителот на Независната советничка листа Антонио Наумоски – Тоци во завршното обраќање до граѓаните. Заокружете број 98 За Просперитет За Охрид Охрид има ПЛАН Повеќе

Нудиме програма и економски обуки за самохрани родители

Како независна листа „Охрид има План Б“ нудиме програма за самохрани родители. Предлагаме економски обуки за самохрани родители. – Општина Охрид да се поврзе со стопанската комора или со бизнис заедница за бесплатни обуки за овие групи, – Градинките да Повеќе

Шазиман: Ние сме семејство, ние сме повеќе заедно со вас

Ако живееме заедно, ако го споделуваме овој живот заедно, исто така можеме да кажеме дека, во едно општество, женското гледиште е исто толку важно колку и машкото гледиште. Ние сме семејство, ние сме повеќе заедно со вас – Мевља Шазиман, Повеќе