Како независна листа „Охрид има План Б“ нудиме програма за самохрани родители. Предлагаме економски обуки за самохрани родители.

– Општина Охрид да се поврзе со стопанската комора или со бизнис заедница за бесплатни обуки за овие групи,
– Градинките да работат во две смени (предлагаме советот да донесе одлука оние со ниски примања и самохрани родители услугите да ги користат со попуст 30-50% без разлика на месечните примања.
– Курсеви за англиски математика со попуст и подршка и асистенција во совладување вештини и знаење за следење на настава на деца.
– Сектор во општината за помош и подршка на самохраните родители.

Заокружете број 98
За Просперитет
За Охрид
Охрид има ПЛАН Б