Членови на Независната советничка група „Охрид има План Б“ денеска присуствуваа на големиот црковно народен собир во црквата во туристичката населба „Лагадин“, а по повод празникот Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија.

Посакаа многу здравје, успех и среќа за сите жители на Охрид.

May be an image of one or more people, people standing and outdoors

May be an image of 5 people, people standing and indoor

Љупчо Патче од Охрид ја изгради оваа црквата по повод 2000 години од христијанството. Секоја година на овој ден, верниците палат свеќи оддавајќи почит кон четирите маченички и молејќи се за здравје и благосостојба на нивните блиски.