Без оглед кој на која партија припаѓаме, мора да се сплотиме, имаме една светска големина пред нас,
– Охрид е поголем од сите нас заедно, бил пред нас, ќе живее векови по нас. Колку ние може да се вградиме во неговата големина и да придонесеме да биде уште поубав и поголем, зависи од нас…

Охрид има значајна база на интелектуална индивидуална сила и ние ја нудиме како опција за напредок на целата општина. Граѓаните се будат од затвореноста на партиските системи и сакаат Охрид да биде раководен од луѓе кои ги разбираат вистинските вредности и потреби.

„Охрид има План Б“, ние знаеме како до поубав и попросперитетен град…